Idé Vill Växa!

Idé Vill Växa – En boost för affärsidéer som vill utvecklas

Målgrupp: Småföretagare med siktet inställd på utveckling

Idé Vill Växa – ett utvecklingsprogram inom affärsutveckling, är utformad för småföretagare som vill utveckla sitt företag med ökad lönsamhet eller för individer med affärsidéer som behöver hjälp att förverkligas.

Målsättningen med Idé Vill Växa är att ge ökad förståelse för att framgången för en produkt handlar om så mycket mer än själva produkten. Den handlar om drivkrafter, kunskap, omvärld, samarbete, resurser, kommunikation, upplevelser och känslor, pengar ut och pengar in och så klart om den värdefulla kundens behov.

Idé Vill Växa rustar deltagarna med kunskap om:

  • att definiera företagets varför, mission, vision och mål.
  • hur affärsidén kan genomföras genom en väl bearbetad affärsmodell – den helhet som gör att företaget tjänar pengar.
  • hur företagets erbjudande kan formas med fullt fokus på kunden.
  • hur utveckling kan ske i linje med trender och omvärldsfaktorer.
  • digitalisering och hållbarhet, som absolut nödvändiga faktorer i affärsmodellen.
  • nydanande affärsidéer och affärsmodeller i Sverige och världen.

Inom Idé Vill Växa varvas teori med inspiration från goda exempel och då upplägget genomförs i seminarieform sker praktiska övningar parallellt. Deltagarna är, efter två dagars intensivt bearbetande av hur affärsidéen ska genomföras, vara rustade med ett värdefullt nätverk i övriga deltagare, en karta över sin affärsmodell som beskriver hur företaget ska tjäna pengar och en färdplan över hur utveckling ska realiseras.

Upplägget kan anpassas till en mer kortfattad föreläsning eller som ett kortare seminarium. Allt efter kundens specifika behov.